Complexe procedures
Procederen bij de rechtbank, het gerechtshof of de Raad van State is een vak dat vraagt om specialistische kennis over het procesrecht. Daarbij is het van belang dat het partijstandpunt op de juiste wijze aan de rechter wordt overgebracht. Je moet kristalhelder voor ogen hebben wat de rechter precies wil weten om de vordering te kunnen toewijzen of afwijzen. Maar ook de juiste processtrategie is van cruciaal belang om het doel te bereiken. Moet er bijvoorbeeld conservatoir beslag worden gelegd op bankrekeningen, vastgoed of handelsvoorraad? In spoedeisende gevallen kan het nodig zijn om een voorlopige voorziening te verzoeken of een kort geding te starten om een onmiddellijke maatregel of voorziening door de rechter opgelegd te krijgen.
Bijzondere procedures
Onze advocaten zijn gespecialiseerd in procesrecht. Ons werk bestaat uitsluitend uit procederen. Wij zijn betrokken bij procedures met grote maatschappelijke en financiële belangen. Het voeren van bijzondere procedures, zoals het instellen van vorderingen in kort geding, hoger beroep, executiegeschillen en beslagleggingen, is voor ons dagelijkse kost. Wij treden op in procedures met grote groepen eisende partijen, bijvoorbeeld om de inwerkingtreding van nieuwe wet- en regelgeving te voorkomen. Wij voeren proefprocedures om antwoord te krijgen op belangrijke rechtsvragen.
Second opinion en haalbaarheidsadviezen
Vanwege de specialistische kennis over het procesrecht, worden onze advocaten zeer regelmatig gevraagd om een second opinion uit te brengen over de beoordeling van een zaak door een andere advocaat of een rechtsbijstandverzekeraar. Dat doen wij op een onafhankelijke en integere wijze. Wij bestuderen het volledige (proces-)dossier en geven onze professionele opinie over de procesmogelijkheden, procesrisico’s en haalbaarheid van een zaak.
In een discussie met een rechtsbijstandverzekeraar over de haalbaarheid van een zaak, worden de kosten voor de second opinion doorgaans door de verzekeraar vergoed.